Motor – AVB

A.V.B.   Examen in Dordrecht bij rijschool content

Bij het examen voertuigbeheersing toetst de examinator of de kandidaat motorrijder voldoende basisvoertuigbeheersing bezit om veilig en correct aan het verkeer deel te nemen.
De examinator kiest hierbij zeven van de twaalf verrichtingen, waarvan de kandidaat er vijf voldoende moet uitvoeren.
Het instabiele karakter van een motor stelt namelijk hoge eisen aan de vaardigheden van de kandidaat motorrijder, zoals bijvoorbeeld het van de standaard halen of het opstappen en wegrijden.
Maar ook bij het manoeuvreren, langzaam rijden, rijden van bochten en remmen zijn specifieke vaardigheden vereist om het voertuig goed en veilig onder controle te kunnen houden.
Het op een veilige en juiste wijze beheersen van de motor in bediening, stuurgedrag en het bewaren van balans is dan ook van groot belang.
Voor het veilig uitvoeren van de bijzondere verrichtingen is dan ook een goede voertuigbeheersing nodig.

De rijlessen voor de opleiding tot het A.V.B. examen worden door ons gegeven op een oefenterrein.

De lessen bestaan uit 12 bijzondere verrichtingen, daarvan krijg je er op examen 7, hiervan moeten er dan 5 voldoende uitgevoerd worden.
De bijzondere verrichtingen die je hierbij moet uitvoeren zijn verdeeld in een viertal clusters.
Je moet dan ook in ieder cluster minimaal een verrichting goed uitvoeren, dit hoeft trouwens niet perse de verplichte oefening te zijn.

Hoe vlot je door de bijzondere verrichtingen heen bent ligt natuurlijk af van jou als kandidaat, maar maak je daar maar niet druk over want oefening baart kunst, je zult versteld staan hoe snel het gaat.

Let op wij rijden alleen met nieuwe motoren:

 • KTM 125                      (A1)
 • Honda CB500F            (A2)
 • Honda CB650F            (A)    

PRIJS PER LES: €42,50,-

AVB EXAMEN: €175,-

AVB Stunt   €600,-

 • 10 rijlessen
 • Examen AVB € 175,- inbegrepen
 • Examen in Dordrecht

Inschrijven

  Heb je theorie?
  NeeJa

  Categorie:

  Regel een Gezondheidsverklaring via het CBR gemakkelijk online en een machting voor de rijschool. CBR-rijschoolnummer: 0556Z7